Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, afirmă că a reușit să obțină un acord important pentru angajații firmelor care beneficiază de finanțări din fonduri comunitare, aceștia urmând să nu se mai lovească de un plafon limită în stabilirea salariilor.

Limitarea salariilor angajaților angrenați în proiecte pe fonduri europene a dus la o situație atipică în anumite domenii. În sectorul IT de exemplu, limitarea impusă de la Bruxelles pentru salarii aduceau veniturile angajaților sub media salariilor din România pentru respectivul domeniu.
Rovana Plumb spune că situația este ca și rezolvată, o discuție în acest sens având loc pe data de 18 iulie.
„Acesta a fost subiectul discutat ieri cu Comisia Europeană și s-a rezolvat. O să vină poziția Comisiei Europene, în așa fel încât să nu existe niciun fel de diminuare, să existe o corelare clară cu realitatea din România.
Nu poți să limitezi salariul la minimum în țara noastră, indiferent de sectorul despre care vorbim. Atât timp cât în România a crescut salariul minim pe economie, va crește în continuare, programul nu se aplică doar pentru 2017 când avem salariul minim pe economie de 1450 de lei”, a explicat Rovana Plumb.
Reprezentantul guvernului susține că noua reglementare acceptată de Bruxelles își va face simțite efectele pentru toate tipurile de training. „Dacă nu se iau în considerare principalii indicatori macro ai statului membru normal că s-a ajuns la o anomalie. Aceste lucruri s-au rezolvat în urma discuțiilor cu Comisia Europeană și așteptăm poziția lor finală”, a mai spus ministrul Plumb.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.