Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, este de părere că medicii și asistentele care activează în cadrul unităților spitalicești de stat nu ar trebui să poată profesa și în mediul privat întrucât comportamentul acestora diferă de la o unitate la alta.

Rîmbu susține că unii angajați ai SJU Suceava care activează și în mediul privat se comportă nu tocmai frumos cu pacienții care vin să se trateze la spitalul de stat, în timp ce în clinicile private se comportă „empatic, sunt zâmbitori și amabili”.

„Medicii noștri în spital sunt acri, iar la cabinetul privat zâmbesc și sunt amabili. Ne-am dori o lege care să delimiteze cele două medii”, a precizat Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În acest sens, în cadrul Spitalului Județean a fost instalat un sistem electronic de pontaj cu cartelă şi PIN numeric, în scopul asigurării controlului, a evidenţierii timpului de lucru şi prezenţei la locul de muncă.

Sistemul de pontaj intern cu cartelă și PIN numeric s-a realizat pentru accesul autorizat și gestionarea automată a intrărilor și ieșirii personalului în anummite zone ale spitalului. În scopul asigurării controlului a evidențierii timpului de lucru și prezenței la locul de muncă. De asemenea, vor fi evidențiate orele suplimentare care vor fi recompensate conform legii.

„E o mare problemă în sistem. Lipsa de timp. De ce nu avem timp destul? Pentru că lucrăm în mai multe părți”, a precizat Vasile Rîmbu.

În ceea ce privește legislația, managerul SJU este de părere că ar trebui făcute legi clare care să delimiteze spitalul public de cel privat, așa încât concurența să-i determine pe medici să aibă un comportament asemănător în ambele situații.

„Tot apar băieții la microfoane, cu inițiative legislative. Unii se fotografiază cu spitalele, cu ministrul, că sunt foarte merituoși. Veniți cu o inițiativă legislativă și separați foarte clar activitatea spitalului public de cel privat! Încurajați zona privată ca să mă concureze, pentru că personalul medical va fi motivat să se poarte frumos, să fie simpatic, empatic, profesionist, zâmbitor ca să-și mențină pacienții”, a transmis managerul SJU Suceava.

Potrivit acestuia s-a ajuns ca spitalele să fie  un fel de piață de triere a pacienților. Adică, pancienții sunt „racolați” de la stat, duși la controale la cabinetele private ale medicilor, pentru ca mai apoi să revină la spitalul de stat pentru diferite intervenții chirurgicale.

„De aici îi luăm, îi ducem dincolo și apoi din nou aici”, a spus Rîmbu referitor la situația actuală din spital.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.