Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat că în cursul săptămânii trecute a decedat la SJU Suceava cu diagnosticul de rujeolă un sugar în vârstă de 7 luni, de sex feminin, cu domiciliul în mediul rural, din teritoriul Sucevei.

Copilul a decedat ca urmare a evoluției nefavorabile și a complicațiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în a 5-a zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale.
Copilul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat. Nu cunoaștem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenția, și pe această cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor începând cu vârsta de 9 luni. Recomandăm părinților cu copii mai mici de 9 luni să evite, pe cât posibil, prezența în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari și nevaccinați, dar care pot transmite boala”, au transmis reprezentanții DSP Suceava.

De la începutul anului în județul Suceava s-au înregistrat peste 100 de cazuri de rujeolă, în ultima perioadă înregistrându-se chiar o ușoara creștere a numărului acestora.

Rujeola – boala cu transmitere aerogenă cu grad de contagiozitate de peste 99% în populațiile receptive ( nevaccinate) poate avea o evoluție gravă, în special la copiii cu vârsta mica. Vaccinarea este singura metoda de prevenție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.