Miniştrii ALDE nu vor participa la şedinţa de Guvern de luni, de la ora 14.00, dacă se va discuta şi adopta rectificarea bugetară, au declarat surse politice pentru stiripesurse.ro.

Tot luni, de la ora 17.00, are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care urmează să se respingă solicitatea ALDE de cooptare a Pro România la guvernare, potrivit surselor citate.

Potrivit stiripesurse.ro, premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, pentru luni la Parlament, pe liderii social-democrați din țară pentru a discuta despre viitorul coaliției de guvernare cu ALDE.

Această ședință are loc în contextul în care ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice. Potrivit surselor, în ultimele zile, liderul PSD Viorica Dăncilă a discutat cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre coaliția de guvernare.

Membrii ALDE s-au arătat nemulțumiți de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor. După ședința de Guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificării, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a transmis că partidul său așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Proiectul rectificării este pe ordinea de zi de luni a ședinței Executivului, pentru adoptare.

În cazul improbabil în care PSD ar accepta cooptarea Pro România la guvernare, noul Guvern ar trebui să treacă prin Parlament. ALDE doreşte un guvern mai suplu, cu o serie de obiective pe termen scurt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.