Delir la televiziunea de stat rusă unde știrile despre folosirea armelor nucleare au devenit ceva normal. În emisiunea prezentată în weekend de propagandistul Dmitri Kiselyov a fost difuzată chiar o simulare cu un atac cu drone nucleare subacvatice Poseidon care ar declanșa un tsunami ce ar ”scufunda Marea Britanie” și ar transforma țara într-un ”deșert radioactiv”.

Prezentatorul rus Dmitri Kiselyov, cunoscut drept ”propagandistul lui Putin”, a amenințat în weekend Marea Britanie cu bomba nucleară subacvatică Poseidon. El a susținut că o singură dronă nucleară ar declanșa un val radioactiv de 1.600 de metri care ar ”scufunda Marea Britanie în adâncurile oceanului”.

Kiselyov a motivat un eventual atac nuclear al Rusiei asupra Marii Britanii susținând în mod fals că Boris Johnson a amenințat că va bombarda Rusia. Britanicii cred că în realitate rușii flutură amenințarea nucleară din cauza sprijinului oferit Ucrainei de Londra.  Presa de stat a amenințat Regatul Unit cu arme nucleare de mai multe ori săptămâna trecută.

Drona nucleară subacvatică Poseidon ”poate transporta un focos de până la 100 de megatone”, a amenințat Kiselyov, adică de câteva mii de ori peste puterea bombei aruncate asupra Hiroshimei. Poseidon ”ar declanșa un val uriaș, un tsunami, de până la 1.600 de metri înălțime”. 

În timp ce prezenta capabilitățile dronei nucleare, pe fundal era difuzată o simulare care arată cum va fi șters Regatul Unit de pe harta lumii. ”Acest val uriaș poartă și cantități extrem de mari de radiații. Va transforma tot ce a mai rămas din Marea Britanie într-un deșert radioactiv, inutilizabil. Cum vă place această perspectivă?”.

Kiselyov a plusat și a amenințat Marea Britanie și cu un atac cu racheta nucleară SATAN care a fost testată de Putin în urmă cu două săptămâni. Ar putea distruge complet insula după un singur impact, susține Kiselyov.

„Insula lor este atât de mică încât o rachetă Sarmat este suficientă pentru a o scufunda pentru totdeauna. Este capabilă să distrugă o zonă de dimensiunea Texasului sau a Angliei. O singură lansare, Boris, și nu mai există Anglia.”

Marea Britanie a fost amenințată des de ruși în ultimele zile că va fi transformată într-un holocaust nuclear. Potrivit rușilor, Boris Johnson a amenințat că va declanșa un atac nuclear asupra Rusiei fără a consulta NATO.

În timp ce Rusia și-a intensificat retorica nucleară în ultimele zile, armata sa suferă înfrângeri repetate în Ucraina. Marea Britanie a respins amenințările rusești pe care le-a numit un act de bravadă. SUA au declarat și ele că nu au remarcat nicio schimbare în poziția sau pregătirea forțelor nucleare ale Moscovei, sugerând că amenințările nucleare sunt doar la nivel de discurs, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.