Duminică, 5 iulie, la orele 14:00, personalul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizat prin S.N.U.A.U 112 despre o explozie în bucătăria Mănăstirii Sihăstria Rarăului din mun. Câmpulung Moldovenesc, str. Izvorul Alb.

Mănăstirea Sihăstria Rarăului și dependințele sunt alimentate cu o sursă de energie electrică provenită de la 45 panouri solare care acumulează energia într-o baterie litiu-ion iar datorită supraîncărcării acumulatorului s-a produs o explozie urmată de un incendiu în anexa utilizată ca bucătărie și atelier.        

Din constatarea efectuată de reprezentanţii I.S.U. Câmpulung Moldovenesc, a rezultat ca fiind cauză a exploziei un acumulator electric în împrejurări de gaze combustibile.

În urma exploziei și incendiului au rezultat rănirea a cinci persoane, care au suferit arsuri ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi transportate la spital, cu excepția unei femei căreia la Spitalul Mun. Câmpulung Moldovenesc i s-a stabilit diagnosticul de „escoriații gambă stângă”, fiind externată.

În urma exploziei a fost afectată întreagă anexă utilizată ca bucătărie și atelier, au fost distruse echipamente electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice.        

Mănăstirea Sihăstria Rarăului nu deține asigurare.     

Urmare a incendiului s-a creat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

 În ziua de 06.07.2020 orele 09,00 urmează a se face o recercetare a locului faptei împreună cu specialiștii care au instalat sistemul fotovoltaic.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.