Conform unui comunicat al IPJ Suceava la 01.11.2018, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune în sistem integrat, la care au fost cooptați poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc și ai Poliţiei oraşului Vicovul de Sus, jandarmi, reprezentanţi ai D.S.A.V.S.A. Suceava, ai Gărzii Forestiere şi ai Ocolului Silvic Dealu Negru.

În cadrul  acțiunii au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, au fost legitimate 111 persoane și au fost controlate 57 de autovehicule.

Au fost constatate 2 infracțiuni și au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenționale, în valoare  de 33.210 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 16.416 lei, constând în material lemnos, țigări, produse agroalimentare şi de panificaţie.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere.

Exemple: 

În baza mandatelor emise de Judecătoria Vatra Dornei, echipe de polițiști și jandarmi, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza orașului Vicovu de Sus, la locuinţele unor suspecți cercetaţi pentru mai multe fapte penale comise în zona de competenţă a Poliţiei municipiului Vatra Dornei, ocazie cu care, au fost identificate și ridicate mai multe motoferăstraie mecanice, telefoane mobile, scule electrice și obiecte de uz casnic. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei tineri și a provenienței bunurilor sustrase.

La 01.11.2018, în baza datelor și informațiilor obținute de poliţiştii Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, cu privire la tăierea fără drept de arbori de pe terenul forestier, aparținând unui bărbat de 78 de ani, din comuna Șaru Dornei, polițiștii au stabilit faptul că, acesta deține o suprafață de 3 hectare în locul denumit „Băuca” de pe raza comunei Șaru Dornei și are contract de prestări servicii silvice cu Ocolul Silvic Dealu-Negru. Astfel, în cursul lunii mai a.c., bărbatul a solicitat prin cerere marcarea unor arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale (produse accidentale), fiind marcați 129 de arbori din special molid, în volum brut de 83 m.c., conform actului de punere în valoare întocmit la data de 24.05.2018 de către Ocolul Silvic. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 18.10.2018, arborii marcați pe terenul în cauză au fost exploatați de proprietar, deși nu a fost constituită partidă și nu s-a emis autorizație de exploatare, fiind tăiați și alți 35 de arbori din specia molid nemarcați, cioatele fiind identificate, inventariate și bătute cu dispozitivul pentagonal de către lucrătorii silvici cu ocazia cercetării la fața locului. Ulterior, materialul lemnos provenit din tăierea ilegală a fost identificat într-o platformă de la marginea drumului forestier de centură Băuca, în urma inventarierii rezultând un volum de 85 m.c. și o valoare de 13.940 lei, ce a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Dealu-Negru. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, ce va fi soluționat procedural

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.