Instituția Prefectului județului Suceava a transmis către Direcția Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, documentația pentru aprobarea alegerilor parțiale pentru Consiliul Local al municipiului Rădăuți.

 “În conformitate cu prevederile art.55, alin (7) din Legea 215/2001 a administrației publice locale și cu prevederile art.9, alin (2) din Legea nr.67/2004, republicată, pentru alegerea autorităților administrației publice locale”, Instituţia Prefectului a solicitat organizarea alegerilor, pentru situația execepțională de la Primăria Rădăuți.

Prefectul a propus  ca dată pentru organizarea alegerilor parțiale, 17 mai 2015, însă se aşteaptă Hotărârea de Guvern prin care se va stabili exact data și calendarul organizării și desfășurării acestor alegeri.

„Stabilirea datei pentru organizarea alegerii noului Consiliu Local se face de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat dizolvarea Consiliului Local sau, după caz, de la validarea rezultatului referendumului”, se menţionează în legea administraţiei publice locale.

 Mandatul primarului ales al municipiului Rădăuți, Aurel Olarean, este suspendat, până la încetarea măsurii arestării preventive, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuți a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.