În anul academic 2013 – 2014, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a oferit viitorilor studenți posibilitatea de a se înscrie în cele 45 de programe de licență, oferind absolvenţilor peste 1100 locuri bugetate şi peste 2000 locuri cu taxă, pentru şase domenii de cunoaştere: ştiinţe inginereşti, ştiinţe naturale, ştiinţe economice şi administrative, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale şi sănătate.

Ieri, 23 iulie, s-a încheiat prima sesiune de înscrieri la USV, urmând ca pentru anumite programe, candidaţii să participe la probele eliminatorii de aptitudini vocaţionale și/sau să se înmatriculeze în funcţie de opţiuni şi rezultate, conform calendarului admiterii din acest an. Candidaţii din această sesiune sunt absolvenţi ai liceelor din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, păstrându-se şi anul acesta arealul specific pentru universitatea suceveană.

Interesul pentru programele de licență organizate în cadrul celor nouă facultăți ale USV se menține constant, deşi problemele cu care se confruntă populația din Regiunea Nord-Est a țării nu sunt favorabile unei dezvoltări armonioase a tinerilor (familii cu părinţi plecaţi în străinătate, venituri mici, criza economică şi socială și alte fenomene cu efecte deosebit de grave).

„Comparând datele înscrierilor la învățământul cu frecvență cu cele din anul universitar trecut (2034 de candidați în acest an față de 1895 în sesiunea din vara anului 2012), constatăm cu satisfacție o ușoară creştere (peste 7%) a numărului de candidaţi înscrişi. La cei 2034 de absolvenți se adaugă 5 tineri care și-au depus dosare de admitere pentru locurile destinate candidaților de etnie rromă, precum și 34 de etnici români din afara granițelor țării, care au obținut diploma de bacalaureat în România. Pentru cele nouă programe de învățământ la distanță s-au înscris 312 candidați. Dorim să subliniem că aceste rezultate arată gradul de încredere pe care tinerii absolvenţi îl au în potenţialul USV, de a satisface nevoile lor de dezvoltare academică şi profesională, universitatea suceveană fiind o opţiune importantă în preferinţele absolvenţilor de liceu”, a declarat prorectorul Ștefan Purici.

Pe parcursul anului universitar actual, au fost derulate campanii de promovare a ofertei educaţionale în liceele din zona de Nord-Est a ţării, precum şi în liceele din Republica Moldova.

„Aceste campanii de informare – promovare s-au desfăşurat cu implicarea studenţilor care trăiesc experienţa de formare profesională în cadrul ofertant creat de USV. Totodată, dorim să ne exprimăm gratitudinea față de colaboratorii din mass-media județeană și națională, pentru generozitatea cu care au sprijinit popularizarea programelor de studii și a numelui USV. O noutate pentru anul acesta a fost iniţiativa de a oferi consiliere şi asistenţă pentru admiterea 2013 de către studenţii USV prin reţelele de socializare de tip Facebook, modalitate de comunicare ce s-a bucurat de succes şi a arătat orientarea modernă pe care o adoptă USV în relaţia cu beneficiarii programelor de studii”, a mai precizat Purici.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava îi aşteaptă pe doritori la înmatriculare până miercuri, 31 iulie, pentru a deveni studenţi USV. Toate locurile vor fi distribuite (în ordinea mediilor de admitere) celor înmatriculaţi. Trebuie menţionat faptul că înmatricularea este obligatorie, candidaţii neînmatriculaţi îşi vor pierde statutul de beneficiar al unui loc cu sau fără taxă obţinut în urma etapei de înscrieri. Locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă.

În  perioada 5 – 12 septembrie 2013, USV va organiza etapa a doua de înscrieri.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.