În data de 23 august, polițiștii au reușit, după administrarea materialului probator, destructurarea unui grup infracțional specializat în furturi din locuințe.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare desfășurate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava împreună cu polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata și ai Poliţiei oraşului Siret, în cooperare cu I.P.J. Botoșani, în cauzele privind furturile comise din locuințele a trei persoane din oraşul Siret, din comuna Zvoriștea şi din comuna Zamostea, au fost identificați făptuitorii.

Primul suspect, în vârstă de 46 ani, din municipiul Craiova, se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, constând în aceea că în 21 august a pătruns fără drept în locuinţa părţii vătămate din oraşul Siret, prin forţarea şi escaladarea unui geam, de unde a sustras mai multe bijuterii din aur. Tot în data de 21 august, a pătruns fără drept în curtea şi apoi în locuinţa părţii vătămate din comuna Zvoriştea, de unde a sustras suma de 1900 lei şi 80 de euro, în timp ce în baza unei înţelegeri prealabile cu un alt suspect, acesta din urmă a asigurat paza în afara locuinţei părţii vătămate, pentru a nu fi surprinşi. La 21 august, în baza unei înţelegeri prealabile a asigurat paza la locuinţa părţii vătămate din comuna Zamostea, pe timpul cât două femei au pătruns fără drept în locuinţa acesteia, de unde au sustras suma de 150 lei şi o pereche de ochelari de vedere.

O femeie de 26 ani, din municipiul Craiova, s-a găsit vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi violare de domiciliu, constând în aceea că la 21 august, în baza unei înţelegeri prealabile cu un bărbat care a asigurat paza la locuinţa unei părţi vătămate, a pătruns fără drept în curtea victimei şi ulterior în locuinţa acesteia, de unde a sustras suma de 150 lei şi o pereche de ochelari de vedere. Coautoare la această infracțiune este o altă femeie de 30 ani, din municipiul Craiova, care se găsește vinovată de aceleași infracțiuni.

Un bărbat de 46 ani, din judeţul Mehedinţi, vinovat de săvârşirea complicităţii la infracţiunea de furt calificat, constând în aceea la 21 august, a asigurat paza în afara locuinţei părţii vătămate, a fost arestat preventiv, la 23 august, de Judecătoria Săveni, județul Botoșani, pentru săvârșirea de fapte similare.

În cauză, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a celor trei suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor menționate, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava și urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.