De curând,  Spitalul Județean Suceava a scos la concurs 18 posturi de asistenți medicali, respectiv două pentru asistenți medicali debutanți, opt pentru asistenți medicali principali și opt posturi de asistenți medicali generaliști. La acest concurs s-au înscris 118 candidați, însă doar 109 s-au prezentat la prima probă, cea scrisă, și doar 25 au reușit să o promoveze. 

Au fost, astfel,  la asistenti debutanti 24 de candidați pe 2 posturi, la generaliști 79 pe 8 posturi, iar la principali 15 pe 8 locuri.

Din cei 25 de candidați rămași după proba scrisă, marți, 20 iulie, la închiderea concursului mai putem vorbi doar despre 10 candidați, care au fost admiși după ultima probă, cea de interviu.

Procentul promovabilității este, pe lângă unul rușinos, și unul care ridică mari semne de întrebare cu privire la perioada dinaintea actualei conduceri a spitalului sucevean și la felul în care reușeau candidații să promoveze într-un număr atât de mare. 

Astăzi, însă, este mai evident ca oricând că tânărul manager Alexandru Calancea are în strategia sa de conducere a Spitalului Județean mai multe obiective clare, de la care nu pare că va face excepție.

Mai mult decât atât, deși aceste măsuri nu-l vor face cel mai iubit director de spital, creșterea calității actului medical prin oameni profesioniști, care iubesc ceea ce fac, rămâne o prioritate a noii conduceri.  

De menționat este că unitatea medicală va mai organiza un concurs pentru ocuparea a încă 25 de posturi vacante. Este vorba despre 16 posturi de infirmiere, șase posturi de îngrijitoare, două posturi de brancardier și un post de bucătar. Cei interesați, își pot depune dosarele de înscriere la concurs, până pe data 16 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să aibă loc proba scrisă. Cadidații care vor fi declarați admiși la această probă, vor susține proba practică cât și un interviu, pe data de 2 august, respectiv 5 august.

Cei care se vor înscrie e bine să știe că noul manager al Spitalului Județean se numește Alexandru Calancea, iar în perioada sa de conducere promovează doar cei care merită. Pe bune!

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.