De trei ani compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susține tineri dornici să facă performanță, tineri ambițioși care vor să își construiască o carieră stabilă și care depun eforturi considerabile pentru a performa. Compania este partener al instituțiilor de învățământ și,în anul universitar 2017 – 2018, acordă un număr de 24 de burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului.Fiecare bursă are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.

Câștigătorii burselor au fost desemnați de către o comisie alcătuită din profesori la fiecare facultate, în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică și una practică, organizate de către universitățile partenere.Astfel, sâmbătă, 28 octombrie, au fost desemnați cei 6 câștigători de laFacultatea de Silvicultură din cadrul Universității ,,Ştefan cel Mare” din Suceava. Aceștia sunt: Andronache Eduard-Titi și Barbă Cosmin – Marian din anul III, Leșan Ilarie și Știrbu Marian Ionuț din anul IV și Corjin Mihai Alexandru și Dănilă Alin Andrei de la programul de Master anul I.

,,Până în momentul de față, cea mai mare oportunitate pe care am întâlnit-o a fost câștigarea unei burse acordată de către compania Holzindustrie Schweighofer. Aceasta reprezintă, practic, primii bani pe care i-am făcut folosind intelectul. Sunt sigur că această șansă de care am avut parte își va pune amprenta riguros asupra viitorului meu, motivându-mă să fiu tot mai ambițios și dornic să acumulez un bagaj consistent de cunoștințe pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniu.’’ a spusDănilă Alin Andrei.

Despre inițiativa burselor private și impactul acestora în pregărirea și în cariera studenților, președintele comisiei de organizare, conf. dr. ing. Marian Drăgoi a menționat: ,,A fost o foarte bună oportunitate de a-i motiva pe studenți să învețe cu mai mult simț de răspundere. Disciplinele la care au fost testați constituie fundamentul culturii profesionale a oricărui silvicultor și sperăm ca pe viitor absolvenții noștri, bursieri sau nebursieri Holzindustrie Schweighofer, să dea dovadă de mai mult profesionalism, ce nu poate fi dobândit decât prin practică.’’

,,Pentru a progresa industria are nevoie de specialiști valoroși. Compania noastră, dă dovadă de responsabilitate socială și continuă să investeascăîntr-una dintre cele mai valoroase „pepiniere” de ingineri silvici – școala românească de silvicultură. Școală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reușește an de an să responsabilizeze studenții astfel încât să gestioneze durabil resursele forestiere’’ a precizat Dan Bănacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România.

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer au fost repartizate în mod egal la:

  • Facultatea de Silvicultură – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava (6 burse)
  • Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea ,,Transilvania” din Braşov (6 burse)
  • Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea ,,Transilvania” din Braşov (6 burse)
  • Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.