Întâlnirea celor doi șefi ai diplomației a avut loc joi dimineață în Antalya, mulțumită unei medieri oferite de Turcia, după câteva runde de negocieri neconcludente desfășurate în Belarus, scriu The Guardian și CNN.

Serghei Lavrov: Nu avem de gând să invadăm alte țări, nu am invadat nici Ucraina Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat printre altele că Rusia nu are de gând să invadeze alte țări și că, de fapt, nu a invadat nici Ucraina, transmite canalul Nexta. Lavrov a criticat livrările de arme către UCraina, pe care le consideră „periculoase”. El a vorbit și despre spitalul pediatric din Mariupol, bombardat de forțele ruse miercuris seară, spunând că acesta era o bază a naționaliștilor ucraineni.
Ministrul ucrainean de Externe anunță că negocierile nu au avut rezultate Dmitro Kuleba a anunțat după tratativele care au ținut în jur de o oră și jumătate că nu au fost făcute progrese către o încetare a focului, în special la Mariupol, deoarece omologul său rus Serghei Lavrov nu și-a exprimat sprijinul în acest sens.

„Am venit aici cu un scop umanitar, pentru a pleca de la întâlnire cu o decizie de a organiza un coridor umanitar către și dinspre Mariupol”, a declarat Kuleba. „Cea mai tragică situație este acum în orașul Mariupol, care a fost bombardat, lovit de artilerie.”, a adăugat șeful diplomației ucrainene. El a spus însă că nu au ajuns la un acord cu Lavrov.

„În acest moment, Rusia nu este în măsură să accepte o încetare a focului. Ei vor o capitulare din partea Ucrainei. Nu este ceea ce vor obține. Ucraina este puternică, Ucraina luptă”, a spus Kuleba. Kuleba a spus totuși că cele două părți au convenit să continue eforturile pentru a căuta o soluție la problemele umanitare de pe teren din Ucraina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.