Ionel Smedia, reprezentantul Centrului Rezidențial pentru Bătrâni „Geana” din comuna Vama, a informat care este situația actuală în ceea ce privește starea de sănătate a rezidenților și a angajaților. Astfel, acesta a precizat că dintre cei 55 de rezidenți ai centrului, nouă sunt internați în spital. De asemenea, și jumătate dintre cadrele medicale angajate sunt internate la o unitate spitalicească.

Ionel Smedia a subliniat că după primele teste pozitive, DSP Suceava a decis ca toți beneficiarii și toți angajații Centrului să fie testați, astfel că, la cei 11 depistați inițial, s-au mai adăugat încă șase persoane.

„În prima etapă, am chemat la muncă doar personalul testat inițial, care a primit rezultat negativ, iar două zile am municit toți din greu și vreau să le mulțumesc pentru asta”, a declarat Ionel Smedia, reprezentantul Centrului Rezidențial pentru Bătrâni „Geana” din comuna Vama.

El a mai precizat că masa rezidenților nu se mai servește în restaurantul Centrului, ci în camere, pentru a evita alte situații. De asemenea, Ionel Smedia a informat că toate spațiile comune ale Centrului, precum și camerele în care au stat rezidenții infectați au fost dezinfectate, atât sâmbătă, cât și luni, 22 iunie.

„Le recomand oamenilor să fie atenți și prudenți pentru a preveni răspândirea virusului”, a transmis Ionel Smedia.

Acesta a subliniat că pentru a scurta timpul de așteptare și emoțiile, dar și pentru a evita izbucnirea unui important focar de infecție cu noul coronavirus, instituțiile abilitate ale statului ar trebui să poată testa, încă de la prima suspiciune, toți beneficiarii centrelor de bătrâni, de copii sau de persoane cu handicap, acolo unde distanțarea socială este mai greu de respectat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.