După finalizarea sondajului prin care locuitorii din Burdujeni-Sat au fost întrebați dacă își doresc să fie racordați la rețeaua publică de alimentare cu gaz metan, a venit momentul unui calcul ce a relevat exact despre ce cantitate de gaz metan este nevoie zilnic în zona respectivă.

„Am finalizat partea tehnică a consultării privind gazul metan în Burdujeni-Sat, sunt necesari 3.087,3 metri cubi pe oră, în  cartierul Burdujeni-Sat și de 243, 3 metri cubi pe oră în Dealul Mănăstirii. Cu alte cuvinte, debitul solicitat de la E-on Distribuție gaz este de 3.331,15 metri cubi pe oră. Noi am înaintat aceste date tehnice la E-on, sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să demarăm efectiv protocolul de parteneriat în primărie și E-on, să putem începe lucrările de aducere a gazului metan în Burdujeni-sat”, a anunțat primarul.

Lungu se arată optimist în ceea privește ducerea la bun sfârșit a acestui proiect ambițios. Se pare că într-o perioadă de 12 ore pe zi, ar fi nevoie de aproximativ 40.000 de metri cubi de gaz metan, pentru alimentarea celor 1.000 de locuințe din zonă. Cantitatea este considerabilă, dar va îmbunătăți cu siguranță condițiile de viață din Burdujeni.

Dacă datele tehnice sunt finalizate, nu mai rămâne decât ca E-on să analizeze statisticile și să demareze lucrările necesare. Dacă planul va fi urmat, indiferent de administrația ce va ajunge în funcție, atunci și cetățenii plătitori de taxe, ai cartierului Burdujeni-Sat vor avea șansa la un nivel trai mai comod, normal pentru secolul în care trăim.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.