Firma care execută lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din Suceava ar putea fi amendată în orice moment, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile de refacere la timp a străzilor distruse de intervențiile lor.

La comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a lucrărilor din proiectul de POS Mediu, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a muștruluit pe cei de la Pfeiffer pentru neseriozitatea de care au dat dovadă la refacerea străzilor unde au avut făcute săpături.

„Din păcate, lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori. Din 84 de străzi pe care am dat aviz de săpătură, jumătate sunt blocate – 19 sunt întârziate, 29 au termen pe 31 octombrie. Am făcut o scrisoare oficială către conducerea firmei Pfeiffer, aş dori să am şi o discuţie cu cei de la conducerea societăţii. Nu ştiu, nu aveţi forţe suficiente sau care e problema, de jumătate din străzi nu sunt finalizate şi nici nu sunt şanse să fie finalizate curând. Dacă mâine vin ninsorile ori îngheaţă, am terminat-o”, le-a spus Lungu reprezentanţilor firmei Pfeiffer.

„Nu vreau să intrăm în coliziune, dar o să vă amendăm. Altă soluţie nu avem. Faceţi tot ce puteţi să aduceţi străzile la o stare normală. Nu e normal ca jumătate din străzile pe care aţi lucrat să fie blocate sau întârziate. Nu aveţi forţă, nu aveţi putinţă, nu aveţi voinţă – care e problema voastră?”, i-a apostrofat Lungu, care a solicitat o întrevedere cu conducerea companiei, pentru a-și exprima nemulțumirile.

Lungu le-a reproșat celor de la Pfeiffer nu doar întârzierile mari pe care le au la unele lucrări, ci și faptul că la altele au tot schimbat termenul de finalizare de la o săptămâna la alta, de s-a ajuns la un decalaj de mai bine de o lună de zile față de termenele inițiale.

Mai mult, el i-a prins pe constructori cu mâța-n sac, o stradă care era declarată ca finalizată 100% pe graficele oficiale, în realitate nefiind asfaltată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.