Comuna Sadova, sau „satul cu oameni frumoși”, s-a dezvoltat în ultimii ani, din toate punctele de vedere, astfel că evoluția acestei comune poate fi observată  de oricine ajunge aici.

Balul gospodarilor de la Sadova (2)Drept urmare, edilul de aici, Mihai Constantinescu Otcu, n-a uitat nici de partea culturală, acesta promovând de fiecare dată frumosul și autenticul din comuna în care este primar.

Balul Gospodarilor din comuna Sadova, reprezintă astăzi doar una dintre manifestările pe care edilul le-a transformat în evenimente care au loc aici indiferent de vreme și de vremuri.

gospodine din sadova Balul gospodarilor de la SadovaAstfel, ca în fiecare an, gospodarii din comuna Sadova, și-au pregătit coșurile cu bucatele sfințite în noapte de Înviere, au pus deoparte și câte o sticlă de afinată pentru o stare de spirit mai bună și s-au îndreptat spre Căminul Cultural din comună. Îmbrăcați cu cele mai frumoase și mărgelate bundițe de dihor, pentru care sunt recunoscuți în toată lumea, având costumele impecabile, sadovenii s-au adunat pentru a arăta, încă o dată, dacă mai era nevoie, că în această comună tradiția și autenticul merg mână-n mână.

Localnicii au fost așteptați la intrarea în cămin, de către primul gospodar al comunei, primarul de aici, care a avut grijă ca fiecare localnic să aibă un loc la masă și să se simtă bine, acesta subliniind faptul că, astăzi, el nu face nimic altceva decât să păstreze o tradiție de care a avut și el parte în copilăria sa.

Mihai Constantinescu„De mic copil, țin minte că, luni, de Paști, era bal la Sadova. De când am ajuns la Primărie, am păstrat această tradiție, pentru că face parte din istoria acestei comune. Comuna Sadova este o comună culturală pentru că încercăm de fiecare dată să dezvoltăm acest domeniu și să le oferim totodată și turiștilor care ajung aici, ceva în plus pe lângă peisajele de poveste din această comună. De Crăciun avem un festival de datini și obiceiuri, avem și ziua comunei, avem și acest bal, și încercăm să păstrăm aceste evenimente fără a găsi vreo scuză, pentru că ele contribuie la promovarea și valorificarea valorilor locale”, a declarat pentru SuceavaLive, Mihai Constantinescu Otcu, primarul comunei Sadova.

Printre invitatii din onoare sa aflat Alexandra Dancila

Localnicii au ales să petreacă până în zori, pentru că, doar o data pe an este bal, deci petrecerea trebuie să se numere printre cele mai reușite.

„Cred că avem cea mai frumoasă comună. Cum am putea să nu ne salte inima de bucurie de fiecare dată când ne întâlnim toți îmbrăcați în costume populare? Cinste celor care promovează și organizează aceste evenimente”, ne-a declarat o localnică.

Invitații speciali ai acestui bal au fost Dana Dăncilă, Alexandra Dăncilă, Laura Erhan și Mircea Coca, cei care au reușit să le ofere celor prezenți un spectacol de excepție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.