Având în vedere gradul de risc ridicat privind circulaţia căruţelor nesemnalizate pe drumurile publice şi în urma unei analize a cauzelor producerii unor accidente cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, IPJ Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au iniţiat proiectul de prevenire „Safety Roads”, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana.

Ca urmare a demersurilor iniţiate, până în prezent au fost realizate 4500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate şi patru acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo. Valoarea elementelor reflectorizante realizate până în prezent este de 4500 Euro, proiectul urmând a fi extins până la o valoare de maximum 100.000 Euro, prin realizarea de plăcuţe reflectorizante pentru atelajele hipo de pe raza judeţului Suceava, dar şi din alte judeţe.

De asemenea, conform proiectului desfăşurat, activităţile preventive sunt completate şi prin acţiuni ale poliţiştilor rutieri.

Astfel, în perioada 14 – 20 octombrie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile rutiere de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de agenţii de siguranţă publică de la secţiile şi posturile comunale de poliţie, au desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, care au avut ca scop conştientizarea acestor conducători de vehicule asupra pericolelor la care se supun, precum şi verificarea dotării atât a căruţelor, cât şi a căruţaşilor cu echipament de semnalizare şi sancţionarea acestora în caz de nerespectare a normelor rutiere. Cu această ocazie, au fost verificați 217 conducători de vehicule animală și s-au aplicat sancțiuni la 128 de căruțași, în valoare totală de 28.920 lei.

Un bărbat de 38 ani din județul Botoşani a fost depistat pe 18 octombrie în timp ce conducea, pe raza oraşului Liteni, vehiculul hipo tras de un cal, fără a fi semnalizat corespunzător cu elemente reflectorizante şi având o alcoolemie în valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.440 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.