Sala de Sport de la Școala Gimnazială nr. 10 din cartierul sucevean Burdujeni a fost inaugurată vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României. La eveniment au luat parte, alături de elevi și profesori, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, deputații PNL de Suceava Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, dar și consilieri locali suceveni. Totodată, la inaugurare au fost prezenți și reprezentanții constructorului.

Evenimentul a fost moderat de către directoarea unității școlare, prof. Rodica Zimbru, care i-a mulțumit edilului Ion Lungu pentru realizarea acestei investiții importante pentru elevii de aici.

Primarul Ion Lungu a făcut un scurt istoric al noii săli de sport, subliniind că Școala Gimnazială nr. 10 este una performantă și necesita o astfel de investiție. Totodată, edilul a mulțumit constructorului pentru realizarea investiției într-un timp record.

„Este o investiție a municipalității, care se ridică la 15 milioane de lei. Este o clădire cu două etaje, ce poate deservi mai multe sporturi. Sala de sport este racordată la sistemul centralizat de încălzire. Școala 10 este în continuare pe lista de investiții a Primăriei, deja pregătim un proiect de reabilitare energetică a unității școlare”, a spus primarul Ion Lungu, la inaugurarea Sălii de Sport.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a adresat cuvinte de laudă edilului precizând că în ultimul timp s-au inaugurat 10 săli de sport în județ.

„Felicitări primarului Ion Lungu la modul sincer. Eu fug într-un județ întreg el are municipiul Suceava dar tot mă cheamă și nu mă pot face că nu văd. Suceava mereu are câte ceva nou. Sunt vreo 10 săli de sport aici la Suceava. Vrem să fim sincer unii cu alții. Cum arăta Suceava acum câțiva ani și cum arată acum? Sunt numai lucruri bune. Aceleași lucruri bune se întâmplă și în județ. Sali de sport moderne la Liteni, la Vatra Moldoviței, la Frătăuții Vechi și în alte localități. Sunt vreo 30 în județ. Să facem sport asta înseamnă sănătate dar ș satisfacții și performanță. Vă felicit! Trebuie să gândim pozitiv. Cred că prea mult ne plângem și prea puțin vedem lucrurile bune care se întâmplă cum este și astăzi la școala 10, o școală de nota 10”, a arătat șeful administrației județene.

 

Reprezentantul Simion Tehnoconstruct, Elisei Bidua a spus că a avut o colaborare foarte bună  cu Primăria municipiului Suceava, cu primarul Ion Lungu.

„A fost o ambiție a noastră să finalizăm sala înainte de termen. Am colaborat foarte bine cu Primăria municipiului Suceava, cu primarul Ion Lungu căruia îi mulțumim dar ne bazăm și pe autoritățile care sunt prezente aici și care susțin investițiile. La această sală de sport au lucrat foarte mulți muncitori care au venit de afară. Au venit tocmai pentru că este de lucru și în România. Media de vârstă a lor este de 35-40 de ani maxim. Sunt oameni cu familii care s-au întors acasă și pe care ne bazăm foarte mult”,  a transmis Elisei Bidua.

 

În opinia deputatul PNL Ioan Balan  de Ziua Națională a României Burdujeniul a devenit polul județului Suceava cu această investiție.

„Vă mulțumesc că ați venit astăzi aici în număr așa de mare. Unii poate vă întrebați de ce așa de mulți politicieni astăzi aici. Vă spun un lucru: toate investițiile acestea care se fac care se întâmplă în administrație se întâmplă în urma unor discuții și decizii politice. Ori un lucru important este că astăzi de Ziua Națională a României aici la Burdujeni e polul județului Suceava cu această investiție. Vă felicit pe fiecare în parte”, a declarat Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.