Ieri, 2 septembrie 2020, reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Sală de sport cu 180 locuri sat Brăiești, comuna Cornu Luncii, județul Suceava”.

Trebuie precizat că valoarea acestui obiectiv este de 7,5 milioane lei.

„În urma realizării proiectului CNI, atât elevii din zonă, cât și locuitorii comunei vor beneficia de condiții moderne pentru desfășurarea de diverse activități sportive, a orelor de educație fizică, antrenamentelor și competițiilor sportive locale. De asemenea, sala va putea găzdui și alte tipuri de evenimente, precum serbările școlare”, au transmis reprezentanții Companiei Naționale de Investiții.

De cealaltă parte, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că este foarte mulțumit de investiția făcută în localitatea Brăiești, subliniind această sală de sport este una dintre cele mai frumoase din țară.

„Specialiștii care au efectuat recepția finală a lucrării au spus că așa o sală de sport ca cea de la noi nu mai există, ceea ce mă bucură enorm. Copiii și profesorii își pot desfășura orele de sport în condiții moderne, la standarde europene”, a declarat primarul Gheorghe Fron.

De altfel, un profesor de sport care a văzut noua sală de sport din satul Brăiești a precizat că o astfel de clădire nu a văzut în niciuna dintre locațiile în care a fost când a participat la competiții sportive în București, Cluj, sau în alte orașe mari din țară.

Edilul a adăugat că, tot pentru elevi, dar și pentru echipa de rugby a Școlii Sasca Mare, în localitate au fost construite un teren de sport cu gazon artificial și o sală de sport modernă. Investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul local și a costat 509.420 de lei cu TVA inclus la care s-au adăugat alte 15.500 de lei pentru dotări.

„Mai avem sala de sport de la Sasca Mare, lucrare finalizată, pe care trebuie să o inaugurăm. Această sală de sport am construit-o cu fonduri de la bugetul local. Acolo, echipa de rugby a școlii a fost campioană pe Moldova, iar pentru că sportivii se antrenau pe albia pârâului Sasca Mare, am hotărât să facem un teren de sport cu gazon artificial și cu nocturnă, iar în spatele școlii sala de sport”, a precizat primarul Gheorghe Fron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.