Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1.000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature.

un gest pentru o viataO treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 şi până în prezent, în acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a mamelor şi copiilor până în 5 ani din 31 de comunităţi rurale dezavantajate. Astfel, un număr de 18.836 de beneficiari, dintre care: 13.679 copii 0-5 ani, 3.266 mame tinere şi 1.891 gravide au beneficiat de susţinerea Salvaţi Copiii. Cu sprijinul companiilor şi miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor „Bun venit pe lume!” şi „Un gest pentru o viaţă”, au fost dotate în ultimii patru ani 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente medicale moderne în valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.

Filiala Suceava a donat echipamente secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Ioan ce Nou” Suceava, Maternităților din cadrul spitalelor municipale Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc și Spitalului Județean Botoșani.

„Anul acesta ne-am propus sa dotăm Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport pentru că, numai îin anul 2015, în spital s-au născut prematur 31 de copii din care 26 au fost transferați la Suceava sau Botoșani deoarece spitalul nu deține clasificarea necesară asigurării condițiilor optime pentru acordare șansei la viață a acestor copii. Până în prezent au fost organizate campanii de strângere de fonduri în Suceava și Botoșani și a fost colectată suma de 22.000 lei iar din sponsorizările făcute de societățile comerciale a fost obținută suma de 11.500 lei (în total aprox. 7.400 euro). Valoarea unui incubator de transport este de 11.500 euro”, a declarat Camelia Iordache, președinte filiala Suceava.

Pentru a completa suma necesară, Salvați Copiii va organiza, în data de 10 iulie, o campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi. Acțiunea este realizată cu sprijinul Primăriei Dorohoi și va avea loc în Piața Grigore Ghica, în intervalul orar 11:30 – 14:30.

Maratonistul Tandin Cernica este susținătorul campaniei și, pentru a sensibiliza populația, a alergat 110 km, de la Vatra Dornei la Suceava (la debutul campaniei din 2014) și 60 km, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc (2015), cu ocazia evenimentului de donare a echipamentelor. Și anul acesta, Tandin Cernica dorește să susțină Campania „Un gest pentru o viață” și să alerge 90 km, pe traseul Suceava – Dorohoi – Suceava. Plecarea va fi de la sediul Salvați Copiii, filiala Suceava, la ora 06:00.

„Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. Orice sprijin acordat, prin donaţii online și prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar) este binevenit”, a mai declarat Camelia Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.