Serviciul Public Salvamont va primi din partea Consiliului Judeţean Suceava un ATV nou cu remorcă, dotat și cu şenile pentru iarnă. Șeful administrației județene, CătălinNechifor, a afirmat că achiziția va fi făcută ca urmare a suplimentării bugetului propriu al bugetului cu 1,4 milioane de lei.

„Este din ce în ce mai mult folosit Rarăul pentru turism şi, dacă faţă de 2012, atunci când am venit în Consiliu, la Salvamont aveau o Dacie papuc răblăgită, acum au un autoturism de teren Volkswagen Amarok, iar în scurt timp vor beneficia un nou ATV, un autovehicul specializat pentru acces în zone dificile, care poate fi folosit şi pe timp de iarnă, fiind dotat şi cu şenile”, a declarat președintele Nechifor.

Consiliul Judeţean Suceava are încheiate 10 contracte de voluntariat cu persoane special atestate de Asociaţia Naţională a SalvatorilorMontani din România, acestea desfăşurându-şi activitatea în cadrul Serviciului public „Salvamont” al Direcţiei de managementul proiectelor. Proiectul are ca scop„buna funcţionare a activităţii de prevenire a accidentelor montane şi a celei de salvare montană, în masivele muntoase de pe raza judeţului Suceava”.

Pe tot parcursul anului echipa de salvamontiști au intervenit în aproximativ 50 de acțiuni, cele mai numeroase fiind în zona Rarău-Chiril.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.