Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă și comerț ilicit.

 

Astfel, în perioada 08.11. – 10.11.2017, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților economice ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi a comerțului neautorizat pe raza judeţului Suceava.

La acţiune au participat peste 30 de poliţişti, fiind verificate 50 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

În cadrul acţiunilor de control au fost constatate 3 infracțiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 135.000 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 180.000 lei, constând în ţigări, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, etc.

 Sancțiuni de 100 de mii de lei  aplicate de polițiști  pentru combaterea actelor ilicite de comerț 

 Sancțiuni de 100 de mii de lei  aplicate de polițiști  pentru combaterea actelor ilicite de comerț 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, legalitatea actelor de comerţ fiind un obiectiv prioritar al poliţiştilor, mai ales în condiţiile în care se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale generată de apropierea sărbătorilor specifice lunii decembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.