Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă constituie în continuare o cauză principală generatoare de accidente rutiere grave.

Tocmai de aceea, dar şi în vederea prevenirii unor evenimente nedorite odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015, în zilele de 13-15 septembrie 2014, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu cele de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză pe raza judeţului, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 479 sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.470 lei, din care 277 sancțiuni pentru depăşirea regimului de viteză, 8 sancțiuni pentru depăşirile neregulamentar , 96 pentru lipsa centurii de siguranţă, 4 pentru defecţiuni tehnice și 94 de sancțiuni pentru alte abateri.

Totodată, au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 8 pentru depăşirea regimului de viteză şi alte 8 pentru depăşirile efectuate neregulamentar. Tot în cadrul acțiunii au mai fost retrase și 6 certificate de înmatriculare.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.