În zilele de 18 și 19 octombrie, Serviciul Rutier şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În urma acestei acțiuni a polițiștilor suceveni, s-au constatat 11 infracțiuni, din care 7 infracțiuni presupun conducerea pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, 2 conducerea pe drumurile publice unui autovehicul fără a deţine permis de conducere auto şi  2 conducerea pe drumurile publice unui autovehicul neînmatriculat.

Au fost aplicate 198 de sancțiuni, în valoare de 40.630 lei. Având în vedere actele reținute, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, din care 2 pentru ITP, unul pentru asigurare, unul pentru anvelope și 4 pentru folii și xenon. De asemenea, au fost reținute 8 permise, din care unul pentru alcool, 2 viteză, unul depăşire, 2 semafor, unul neacordare prioritate pietoni şi unul alte abateri.

Un bărbat a condus la data de 18 octombrie, motociclul în comuna Vama, fără a deţine permis de conducere auto şi având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt bărbat de 28 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un conducător din municipiul Rădăuţi a condus autoturismul având permisul de conducere auto suspendat şi o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.