Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a cerut primarilor să își achite integral contribuţia financiară pentru realizarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor”.

Nechifor a precizat că sunt primării din județ care nu şi-au plătit sumele restante din acest an și din anii anteriori.

„Mai am răbdare, nu e o problemă, dar nu cred că e corect, pentru că e un proiect care ne vizează pe toţi. Dacă nu reuşim să închidem acest proiect şi din punct de vedere financiar, va fi complicat. Eu cred că e o prioritate pentru noi toţi să scăpăm de ceea ce avem ca sistem neconform, neecologic, o adevărată bombă din punctul de vedere al sănătăţii publice. Şi asta pentru că acum sunt foarte multe depozite de deşeuri neconforme. O parte dintre dumneavoastră o să vină la Consiliul Judeţean cu solicitări de alocări de fonduri pentru bugetele locale”, a spus Nechifor.

El a mai precizat că nu este suficient să fie date  la cetățeni echipamente de strângere a deșeurilor, ci mai degrabă aceștia ar trebui învățați cum trebuie sortate.

„Prioritatea mea, ca președinte, e să reduc costurile, deoarece, în final, cetățeanul e cel care plătește. Vă cer ca și dumneavoastră să vă dați concursul. Vom informa prin Consiliul Județean oamenii cu privire la strângerea ecologică a deșeurilor ”, a conchis Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.