Activităţi preventive de informare a turiştilor, dar şi sancţiuni de peste 80 de mii de lei au fost aplicate de către polițiștii suceveni agenţilor economici care nu au respectat legislaţia privind comerţul cu bunuri destinate turiştilor.

Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – octombrie 2014, poliţiştii suceveni desfăşoară campania de prevenire a infracţionalităţii „Turism în Siguranţă”. Campania vizează informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale (tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni).

În perioada 14 – 15 august, având în vedere activităţile organizate în cadrul Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” la Suceava, poliţiştii de prevenire, împreună cu poliţişti din structurile de ordine publică, au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a turiştilor aflaţi pe raza municipiului Suceava. Turiştii, dar şi sucevenii prezenţi la activităţi au primit din partea poliţiştilor afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii tâlhăriilor şi a furturilor din auto şi genţi şi buzunare. Au fost distribuite peste 500 de materiale preventive, comercianţii aflaţi în zonele frecventate de turişti fiind, de asemenea, instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul actelor de comerţ.

Activităţile preventive au fost completate şi de acţiuni de constatare ale structurilor operative, la data de 14 august poliţiştii Serviciului de Investigare a fraudelor – IPJ Suceava organizând o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit, fiind verificate 94 de societăți comerciale, întreprinderi familiale/individuale, persoane fizice autorizate.

Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, toate la Legea nr.12/1990 republicată, privind legalitatea actelor de comerţ, în valoare de 83.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.440 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi bunuri industriale, ţigări, băuturi spirtoase, cafea etc. S-au constatat şi 2 infracţiuni, ambele privind mărcile.

Un bărbat de 27 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Au fost ridicate mai multe produse, constând în articole de îmbrăcăminte, în vederea expertizării de către titularii de mărci.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

foto festivalul medieval 2 foto festival medieval 1

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.