În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de mopede, biciclete şi atelaje cu tracţiune animal, poliţiştii suceveni au aplicat sancţiuni în valoare de aproximativ 54 de mii de lei.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, ziua de 02 iulie, între orele 08.00 – 22.00, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile operative de profil din cadrul subunităţilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ pe linia disciplinării conducătorilor de mopede, biciclişti şi atelaje hipo.

În urma acestei acţiuni s-au aplicat 240 de sancţiuni în valoare de 53.465, din care 12 aplicate mopediştilor, în valoare de 1.710 lei, 4 căruţaşilor şi 83 bicicliştilor, în valoare de 8.820 lei. Au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi s-au reţinut 8 permise de conducere. De asemenea, s-au constatat 6 infracţiuni, din care 4 pentru conducere fără permis, unul pentru alcoolemie şi unul pentru conducere auto neînregistrat.

Un bărbat de 61 de ani, din comuna Straja, a condus mopedul pe raza comunei Straja, fără a poseda permis de conducere. S-a întocmit dosar penal. Un tânăr de 26 de ani din oraşul Salcea a fost depistat conducând mopedul pe Bulevardul Calea Unirii din municipiul Suceava, fără a deţine permis de conducere. De asemenea nu avea încheiată pentru moped o poliţă RCA. S-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 49 de ani, din comuna Vama, a condus pe DJ 176 un moped şi testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal.

Cu ocazia acestei acţiuni, pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de biciclete, au fost desfăşurate activităţi de educaţie şi informare rutieră, în cadrul Campaniei Judeţene „Pedalează în siguranţă”, prin distribuirea de materiale preventiv-educative.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.