Miercuri, 29 octombrie, între orele 10.00 – 13.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură economică, pe raza municipiului Suceava.

Au fost verificate 11 societăţi comerciale, 10 întreprinderi familiale, 10 întreprinderi individuale şi 9 persoane fizice autorizate.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 15 sancţiuni contraventionale la Legea nr. 12/1990 rep., în valoare totală de 56.500 lei. De asemenea, a fost constatată o infracţiune prevăzută de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile.

În cadrul acţiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 2.085 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi au fost ridicate bunuri în vederea continuării cercetărilor, în valoare de 1.180 lei, constând în articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute.

O femeie de 35 ani, din municipiul Suceava, persoană fizică neautorizată, a fost depistată în timp ce oferea spre comercializare în incinta unui complex comercial, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Au fost ridicate mai multe produse constând în articole de îmbrăcăminte, purtând mărcile înregistrate renumite, în vederea expertizării de către titularii de mărci.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.