Ieri, 21 ianuarie 2013, s-a pus în discuție de către Ministrul Educației Remus Pricopie, Ministrul delegat pentru învățământul superior, Mihnea Cosmin Costoi și reprezentanții a trei mari federații sindicale din învățământ, precum și în prezența reprezentanților din Opoziției, Legea nr.1/2011 și OUG nr. 92/2012.

Potrivit deputatului Sanda Maria Ardeleanu anumite aspecte care vizau obligativitatea ca învățătorii și educatorii să urmeze studii de licență au fost modificate.
”Deși formată doar din reprezentanți ai Partidului Democrat Liberal, Opoziția a jucat un rol foarte important în revenirile Guvernului Ponta asupra anumitor decizii sau puncte de vedere din sănătate și învățământ. La presiunea opoziției se neutralizează derapaje ale Guvernului dezbătute intens în ultima perioadă. Discuțiile pe care le-am avut cu învățători și educatori m-au determinat să fiu vehementă în declarațiile mele și categorică atunci când am semnalat aceste grave derapaje.” a precizat deputatul Partidului Democrat Liberal.

Totodată, potrivit domniei sale USL a renunțat la amendamentul din Proiectul de lege privind Statutul deputaților și senatorilor care introducea necesitatea prezentării de probe în Parlament în caz de arestare sau percheziție a membrilor acestuia.” Acest lucru este tot o consecință a presiunii Opoziției și a propunerii Parchetului General al României ca urmare a opiniei comune pe care cele două voci o împărtășesc și anume că Parlamentul nu se substituie Justiției”, a declarat Sanda Maria Ardeleanu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.