Deputatul PNL, Sanda-Maria Ardeleanu, si-a exprimat inca o data , poziția față de proiectul lansat de dramaturgul bucovinean Matei Vișniec acum doi ani, Bucovina – capitală culturală europeană, proiect care astazi este sustinut de deputatul Stefan Alexandru Baisanu.

Ardeleanu sustine ca a precizat de fiecare data cand a avut ocazia ca sustine proiectul, cu toată convingerea că bucovinenii trebuie să aibă dreptul la un altfel de cultură, instituționalizată, de anvergură, coerentă și condusă de oameni cu viziune, cu credibilitate, care se pricep la actul managerial cultural.

Aceasta nu este de acord insa, ca un proiect de o asemenea amploare sa fie lansat într-o competiție internă de partid pentru Primăria Sucevei.

„Nu vreau ca un asemenea proiect să fie confiscat politic și sucevenii, care au dreptul să se exprime, de ce nu, chiar printr-un referendum, ca în țările civilizate, să fie păcăliți și induși în eroare. Nu vreau ca iniţiatorii proiectului, oameni de cultură cu prestigiu mondial, să fie atraşi într-o capcană politicianistă, întrebându-mă, de ce, până acum cei care imploră unitate în jurul ideilor şi valorilor, nu au fost auziţi pe acest teren”, a afirmat Sanda-Maria Ardeleanu.

Totodata, deputatul a mai mentionat ca a susținut toate proiectele culturale care au ajuns cla ea, printre care Ciocănești – Satul cultural al României (2014), o competiție de proiecte asemănătoare celei în cauză, sau Teatru la Suceava.

„Pentru proiectul Bucovina-capitală culturală europeană nu am fost invitată la nici o discuție aplicată. Singura persoană care m-a invitat să depun propuneri pe o strategie culturală pentru Suceava este domnul deputat Ioan BALAN. Am lucrat și continuăm să o facem, într-un grup de specialiști. Pregătirea unui mega-proiect, precum Bucovina – capitală culturală europeană, poate dura câțiva ani, cei care au făcut proiecte știu lucrul acesta”, a mai afirmat Ardeleanu.

„Sunt pregătită, ca întotdeauna, să particip efectiv la creionarea şi dezvoltarea proiectului, punându-mi energia și experiența în slujba acestui vis frumos, care este și al meu, de ani buni. Bucovina – capitală culturală europeană nu poate și nu trebuie să fie un proiect de campanie. De altfel, nu putem face cultură cu patimă, agresivitate sau pe genunchi”, a conchis Sanda-Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.