Deputatul de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, s-a arătat nemulțumită de faptul că sunt foarte puține femei în politica românească, cât și în politica Partidului Național Liberal.

Sanda Maria Ardelean susține promovarea femeilor în politica românească

„Mă  întreb de ce nu se respectă prevederile statutelor partidelor sau, mai bine spus, de ce am mai introdus în acele texte, cu limbaj de lemn, o asemenea mențiune, legat de respectarea cotei de gen (în general, minim 30%). Mă întreb când vor înțelege și bărbații că trebuie să lupte pentru o corectă reprezentare de gen în societate, aceasta însemnând asigurarea reprezentării ambelor sexe în proporție de cel puțin 30% pe listele de candidați așa cum este prevăzut în propunerile legislative”, a scris Sanda Ardeleanu pe blog-ul personal.

Deputatul de Suceava consideră că a intervenit de multe ori pe această temă și că a încercat să evidențieze progresele României, evidențiind faptul că țara se apropie de normalitate democratică în privința reprezentativității în funcție de decizie, în politică.

„Am sperat că așa se va și întâmpla, dar cifrele se prăbușesc de la un an la altul. Se pare că anul acesta va fi și mai rău, dacă evaluez doar în funcție de ceea ce se întamplă strict în jurul meu. Și continui să mă întreb, de data aceasta cu voce tare, de ce amânăm aplicarea unui principiu care ar face foarte bine întregii societăți, întărindu-ne tuturor convingerea că democrația nu e doar clamată, ci și respectată, că nu trăim într-o «iluzie», ci chiar în realitatea mileniului trei”, a concluzionat Sanda Maria Ardeleanu.

Prezentă vineri la Suceava, Alina Gorghiu, copreședintele PNL la nivel național, s-a adresat colegilor săi de partid unde le-a atras atenția „să țină cont de minim 30% cotă pentru femei pe locuri eligibile la Consiliul Județean și la Primărie!”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.