După ce timp de 3 ani a militat pentru dezvoltarea culturală a municipiului Suceava, revitalizând mişcarea teatrală din Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, aduce un spectacol inedit. Evenimentul va avea loc vineri, 16 noiembrie 2012, începînd cu ora 18:00, la sala Dom Polski.

 “Poveste din Bucovina” este un spectacol de muzică ritualică în intrepretarea de excepţie a Doinei Fodor Lavric (voce şi cobză) şi a actorilor Companiei de teatru “Doi dintre noi”, Ana Pepine şi Paul Cimpoieru. Spectacolul este o poveste în care fiecare dintre noi se poate regăsi și recunoaște pe el însuși ca parte a acestui loc numit Bucovina, într-un cadru de muzică românească arhaică îmbinată perfect cu teatrul non-verbal, într-un limbaj teatral modern, accesibil, copleșitor.

Prin “Compania Teatrală Bucovina”, înfiinţată în 2009 la iniţiativa deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, în judetul Suceava, au fost puse în scenă peste 10 spectacole de teatru (“Plicul” în februarie 2010 cu premiera la Suceava şi turneu în judet, “Poveste  de dragoste ” în decembrie 2010 cu premiera tot la Suceava şi care a beneficiat de asemenea de un turneu în judeţ şi  “Fermoare, Nasturi și Capse” în februarie 2011 tot în Suceava) şi au fost tipărite 3 volume de teatru (“File de teatru sucevean” – 2009, “Teatru- Amprente pe flăcări” – volumul I – George L. Ostafi – 2009, “Teatru- Amprente pe flăcări” – volumul II – George L. Ostafi – 2011). Prin demersurile Sandei Maria Ardeleanu au ajuns la Suceava nume mari ale teatrului, ca Adrian Păduraru, Mircea Anca, Iuliana Moise, Florina Cercel, Florin Şerbănescu. Susţinerea activităţii culturale şi teatrale de către deputatul Sanda-Maria Ardelanu s-a realizat şi prin obţinerea de fonduri pentru construcţia “Centrului Cultural Bucovina”, prin amendamente depuse la Legea bugetului, care va găzdui şi o sală de teatru profesionist în municipiul Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu invită toţi iubitorii de teatru, vineri, ora 18:00, la sala Dom Polski, la spectacolul “Poveste din Bucovina”. Spectacolul este gratuit. Intrarea se va face în baza invitaţiilor care se găsesc la biroul parlamentar al deputatului  Sanda-Maria Ardeleanu, birou situat în Palatul Administrativ.

Sanda Maria Ardeleanu candidează din partea ARD pentru un Camera Deputatilor pe Colegiul 1.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.