„Blocul Groazei”, așa cum este cunoscut blocul 48A din zona Mărășești, mai are o speranță la reabilitare, după ce Primăria Suceava a anunțat zilele trecute că a primit bani pentru efecturarea unui studiu. Pe baza acestuia se va crea un proiect de reabilitare, pentru ca acea clădire să nu mai reprezinte un risc seismic.

„Primăria a primit o sumă mică, dar a primit 34.000 de lei pentru elaborarea unui proiect de expertiză tehnică clasa I de risc seismic, pentru ceea ce înseamnă blocul 48A. Aici spune foarte clar că ni se dau banii pentru realizarea proiectului lucrărilor de intervenție și de consolidare. Este un proiect care nu s-a putut finaliza din cauza faptului că nu am avut acordul proprietarilor, dar chiar s-a discutat ieri  în ședința de Guvern despre modificarea acestei legi în așa fel încât să fie suficient acordul majorității locatarilor pentru a desfășura astfel de proiecte. Până acum trebuia 100% din locatari să fie de acord, dacă unul din scară nu era de acord, nu se făcea acea reabilitare. Am înțeles că Guvernul va modifica legea și atunci sperăm să reușim. Noi am mai avut pe Ministerul Transporturilor, de când sunt primar un asemenea proiect, dar din cauza faptului că primăria nu are toate garsonierele (are doar 16) de acolo și unii din ceilalți proprietari nu au fost de acord nu am putut implementa un proiect promovat de cei de la Ministerul Transporturilor. Sper, de această dată, cu modificarea legii, să putem reabilita acea clădire cu risc seismic și să vedem și în ce condiții, ce sprijin va veni de la Guvern, dacă mai trebui să punem și noi bani”, informează edilul.

Acest lucru va putea fi posibil după modificarea legii care spune că pentru reabilitare pentru risc seismic, toți proprietarii trebuie să fie de acord. În discuțiile de ieri ale Guvernului se menționa ideea că va fi nevoie doar de majoritatea dintre proprietari, nu de acordul tuturor, pentru a derula aceste lucrări de reabilitare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.