Nu sunt puțini cei care visează să vadă Parisul, măcar o singură dată în viață, să aibă oportunitatea ca, după o zi de muncă, să se recreeze admirând priveliștile romantice de pe malul Loirei.

Pentru studenții de la universitatea locală s-a ivit șansa să facă practică în Franța. Agenția Națională a Francofoniei organizează stagii de practică în mai multe domenii, în parteneriat cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Studenții care vor să profite de această oportunitate și sunt vorbitori de limba franceză sunt așteptați să aplice până la data de 15 ianuarie 2016. Documentația se găsește pe site-ul organizației și va include, printre altele, o testare la limba franceză.

Un argument în plus pentru a nu rata această șansă este și faptul că stagiile sunt platite cu sume cuprinse între 470 euro si 810 euro pe lună. Față de stagiile clasice romanești, aceste stagii sunt plătite, aceasta fiind și noutatea care le face atât de atractive. Sumele variază în funcție de țara sau regiunea în care studentul alege să meargă pentru stragiul de pregătire, astfel că nu vor lipsi banii de buzunar.

Este asigurat și transportul și asigurarea de sănătate – cea mai importantă componentă a acestui program. În acest fel, studenții se vor simți în siguranță și se vor putea concentra in scopul dezvoltării în direcția dorită. Instituția franceză poate ajuta studenții să își găsească rapid și cazare.

Posibilitatea de a lucra cu profesioniști străini este un mare beneficiu al acestui stagiu, studenții având șansa de a cunoaște o etică de lucru diferită față de cea din țara noastră. Este o oportunitate de a experimenta lucruri noi, situații noi.

Pentru mulți angajatori, un absolvent care a fost pregătit în Franța, este un angajat pe care se poate conta. Să nu uităm că de la începutul anului, voluntariatul și stagiile de practică sunt recunoscute ca și vechime în domeniu, așadar studenții care aplică pentru aceste stagii au toate șansele să își găsească un loc de muncă potrivit cu specializarea sa.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.