Administrația locală vine cu o veste bună pentru toți cei care beneficiază de pe urma bazarului Suceava. Dacă timp de trei săptămâni, fiecare angajat din cadrul bazarului a avut de suferit, ei bine există șanse reale ca această suferință să ia sfârșit.

Această veste e cu atât mai bună, cu cât sărbătorile de iarnă sunt aproape și în această perioadă se înregistrează cele mai mari vânzări în bazar. Astfel, comercianții vor avea șansa să recupereze șocul financiar pe care l-au suferit în ultimele săptămâni.

Acest lucru este posibil pentru că administrația locală a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a duce toate lucrările la bun sfârșit, cât mai repede. Au mutat cele peste 150 de chișcuri care ocupau drumul de acces pentru pompieri, au instalat gardul care separă bazarul privat de cel public și sunt în curs de angajare a zece pompieri calificați care vor lucra în schimburi, pentru a fi prezenți în permamență în centrul comercial, în scopul de a preveni orice tragedie.

După ce au îndeplinit aceste condiții, primăria intenționează să se prezinte mâine, 2 decembrie în fața ISU pentru a cere eliberarea autorizației de funcționare. Dacă totul decurge bine și reprezentanții ISU sunt mulțumiți de evoluția lucrurilor, atunci de săptămâna viitoare, toți comercianții se pot întoarce la lucru, chiar de joi.

Pentru a-și arăta sprijinul, primarul Ion Lungu a venit cu o propunere de HCL pentru a-i tăia de la plata chiriei pentru chioșc pe toți comercianții din bazar, pentru o sumă egală cu perioada lipsei de activitate. Astfel, comercianții vor fi aministiați de aproximativ două treimi din suma lunară aferentă chirieri, inițiativă salutară, din moment ce comercianții nu au avut activitate în această perioadă.

Primarul Ion Lungu a arătat că „în urma discuţiilor purtate ieri la ISU, după ce am depus şi cele două hotărâri votate în Consiliul Local, privind măsurile anti-incendiu pentru întreaga suprafaţă a bazarului public precum şi hotărârea privind înfiinţarea unui serviciu propriu de pompieri în bazar, cu zece angajaţi, ca urmare a vizitei făcute de reprezentanţii ISU în după-amiaza zilei de joi în centrul comercial bazar, s-a constat că sunt îndeplinite condiţiile pentru redeschiderea pentru public a spaţiului comercial”, a declarat primarul Ion Lungu. El a declarat că sunt şi câteva observaţii referitoare la gardul de separare între bazarul public şi cel privat, precum şi câteva modificări ce trebuie făcute pe căile de acces din bazar. Incă o modificare se impune în ceea ce priveşte modul în care funcţionează sensul giratoriu din faţa centrului comercial bazar. „Dacă vom îndeplini aceste condiţii, o să avem permisiunea din partea celor de la ISU şi există premisa ca în ziua de miercuri, 2 decembrie să fie emisă o autorizaţie de funcţionare a bazarului de către Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Se preconizează că în următoarea perioadă, „inima comercială” a orașului, formată din multitudinea de centre comerciale din zonă, va aduna un număr record de cumpărători, având în vedere că sărbătorile de iarnă sunt la doi pași distanță.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.