În acestă săptămână vor fi tipărite buletinele de vot, iar sâmbătă vor fi desemnaţi preşedinţii si locţiitorii birourilor electorale.

Două firme au câştigat realizarea şi machetarea buletinelor de vot pentru alegerile din 9 decembrie. Operaţiunea va fi finalizată până la finele lunii, iar conform prefectului Florin Sinescu până sâmbătă, preşedintele Tribunalului Suceava va desemna, prin tragere la sorţi, preşedinţii birourilor electorale şi locţiitorii acestora.

“Pentru tipărirea buletinelor de vot avem perioada 19-29 noiembrie, astfel că pe data de 30 noiembrie să le avem aduse în Suceava şi sub pază militară, acestea să fie distribuite preşedinţilor secţiilor de votare cu două zile înainte de votare. În ceea ce priveşte locaţia de unde se va face distribuiţia, cel mai probabil va fi de la sediul prefecturii”, a declarat Sinescu.

În judeţul Suceava, numărul secţiilor de votare a rămas acelaşi ca la referendumul din vară – 538. Paza lor va fi asigurată de peste 1.500 de poliţişti şi jandarmi şi de 30 de funcţionari cu statut special de la serviciile de paşapoarte şi înmatriculări. La alegerile pentru senatori şi deputaţi sunt aşteptaţi la urne aproape 576 .000 de suceveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.