În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, Europa găzduieşte cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil.

În anul 2016, campania pune accentul pe tema: „Mobilitatea inteligenta şi durabilă – o investiţie pentru Europa”.

Ca în fiecare an şi anul acesta în cadrul acestui eveniment, Primăria oraşului Gura Humorului – compartiment protecţia mediului, desfăşoară o campanie de informare, sensibilizare şi conştientizare a societăţii civile privind poluarea aerului cauzată de mijloacele de transport poluante şi îndrumarea acestuia spre folosirea în viaţa de zi cu zi sau măcar pe perioada desfăşurării evenimentului a mijloacelor de transport nepoluante (biciclete, role, etc).

„Acest aspect este deosebit de important pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru şi implicit creşterea calităţii vieţii, diminuarea disconfortului acustic, diminuarea cazurilor de boli respiratorii cronice cauzate de noxe. Dacă vrem să asigurăm generaţiilor viitoare un mediu cât mai sănătos, cu aer nepoluat, trebuie să ne implicăm începând de AZI”, transmit reprezentanții Primăriei oraşului Gura Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.