Primăria și Consiliul Local Ciocănești organizează în această perioadă o serie de evenimente cultural artistice menite să pună în valoare potențialul turistic al localității.

Astfel, în perioada 7-13 august 2023, comuna suceveană Ciocănești este gazda evenimentului „Săptămâna plutăritului”. Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediție, a adunat deja în localitate sute de turiști, care vor coborî cu plutele pe Bistrița Aurie, așa cum făceau pe vremuri forestierii, când coborau lemnul din pădure.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vanghele Gogu, Nicoleta Cojocaru, Raoul, Vasile Muraru, Valentina Fătu și Daniela Tănase.

 

În seara zilei de vineri, 11 august, de la ora 17:00, o echipă de la TVR va filma în comuna Ciocănești o ediție a emisiunii „Tezaur folcloric”,  în care vor evolua Gheorghița Nicolae și Orchestra „Rapsozii Botoșanilor”, dar și alți artiști din diferite zone ale țării. De asemenea, la eveniment va participa și directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip. 

 

 

În perioada 14 și 15 august, se va desfășura cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național al Păstrăvului. Programul din 14 august cuprinde, printre altele, un concurs de pescuit, un spectacol ecvestru și spectacolul „O maică preacurată”, susținut de Cristina Gheorghiu, Angelica Todea și Marius Bănică. A doua zi, pe 15 august, va fi un spectacol folcloric în care vor evolua artiști locali, Ansamblul „Mugurașii Poienarilor” din Prahova, dar și alți artiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.