Ca în fiecare an, elevii așteaptă cu nerăbdare săptămâna în care relaxarea și prietenia devin piesele de bază ale unui puzzle fascinant al activităților educative.

Proiectul „Primăvara...în acțiune!” (1) Vreau să-mi cunosc corpul și să fiu sănătos!  (2)Perioada 18-22 aprilie 2016 a fost un prilej de a descoperi lucruri noi în cadrul unor acțiuni care au inclus activități sportive în aer liber, excursii, vizionare de piese de teatru, activități în parteneriat cu dispensarul satului Corocăiești și Poliția din comuna Verești, acțiuni de voluntariat și de ecologizare a spațiilor din jurul școlii.

Elevii, dar și părinții acestora, au apreciat în mod deosebit unele acțiuni. Amintim proiectul  „Dorim să avem un mediu mai curat!” organizat cu elevii claselor I-VIII,  proiect ce a cuprins acțiuni de ecologizare a spațiului din jurul școlii, de plantare a unor puieți și a unor flori și de confecționare a unor obiecte din materiale reciclabile.

Proiectul „Primăvara… în acțiune!” a fost organizat în parteneriat cu Poliția din comuna Verești și a inclus o întâlnire cu reprezentanți ai Poliției, urmată de o deplasare în coloană pe străzile satului însoțiți de un echipaj de poliție și de un concurs de biciclete la care au participat cu entuziasm aproape toți elevii școlii.

Campanie RESPECT (3)Campania „RESPECT” a fost unul din punctele forte ale activităților organizate în această săptămână, scopul urmărit fiind  prevenirea și combaterea agresiunilor fizice sau de altă natură care se pot manifesta între elevi. Aceștia au realizat desene și pliante, au devenit postere vii care au militat pentru o lume fără violență, au realizat copăcelul RESPECT, au distribuit  pliante, au lipit mesaje pe ușile claselor și au întocmit un jurnal al fiecărei clase, au compus și au  interpretat un imn al luptei împotriva violenței.

„Vreau să-mi cunosc corpul și să fiu sănătos!” a fost proiectul în care elevii au avut ocazia, alături de medicul și asistenții dispensarului din comună, să participe la exerciții de acordare a primului ajutor, să descopere lucruri noi despre propriul corp, să se joace și să se bucure cât mai mult în aer liber.

În cadrul acestei săptămâni, elevii, părinții și profesorii  școlii au participat la acțiunea de voluntariat „De Paște să fim mai buni!”. O parte dintre aceștia au prezentat la Căminul Cultural din satul Corocăiești piesa de teatru „Micul prinț” cu care școala noastră va participa la concursul județean de teatru pentru părinți și cadre didactice destinat copiilor: „Actori mari, pe scene mici, pentru grupa de pitici”. La finalul acțiunii, cei care au dorit, au donat o sumă de bani pentru a oferi cadouri de Paște copiilor de la Centrul de zi Blijdorp Suceava.

Proiectul „Dorim să avem un mediu mai curat!” (3) Proiectul „Dorim să avem un mediu mai curat!” (2) Elevii, părinții și profesorii  școlii au participat la  acțiunea de voluntariat (5)A fost o săptămâni plină de realizări, o săptămână care ne-a umplut sufletele de lumină, o săptămână apreciată de elevi, de părinți și de profesorii care au organizat cu drag activitățile.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.