Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a avut în trei zile un număr de şapte intervenţii periculoase. Este vorba de cinci incendii, deblocarea unui copil dintr-un apartament şi intervenţia la un accident rutier deosebit de grav.

Vineri, 8 martie, pompierii militari de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un coş de fum al unui locuinţe particulare din satul Sasca Mică, comuna Cornu Luncii. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, ardea funinginea din interiorul unui coş de fum, cu posibilitatea de propagare la întreaga casă. Pompierii au reuşit salvarea casei de locuit, lichidând incendiul într-un timp foarte scurt. Cauza probabilă de incendiu a fost jar sau scântei, provenite de la un coş de fum necurăţat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15, pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament din mununicipiul Suceava. La locul intervenţiei, pompierii au descoperit o oală cu mâncare cuprinsă de flăcări, lăsată nesupravegheată pe un aragaz din bucătăria apartamentului. Din cauza faptului că proprietarul apartamentului nu se afla la domiciliu, pompierii au fost nevoiţi să pătrundă în locuinţă pe geamul bucătăriei, imobilul aflându-se la parterul blocului. Cauza probabilă de incendiu a fost flacăra provenită de la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Nu s-au înregistrat victime.

În data de 9 martie, puţin după ora 19, pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un coş de fum al unei locuinţe particulare din oraşul Milişăuţi. La sosirea echipajelor, la locul intervenţiei ardea funinginea din interiorul unui coş de fum, cu posibilitatea de propagare la întreaga casă. Cauza probabilă de incendiu a fost jar sau scântei, provenite de la un coş de fum necurăţat.

Tot sâmbătă, 9 martie, un incendiu asemănător a izbucnit la o casă din oraşul Gura Humorului. Din cauza unui coş de fum necurăţat, funinginea din interiorul acestuia a luat foc, fiind nevoie de intervenţia pompierilor, pentru ca incendiul să nu se extindă la întreaga casă.

În după amiaza zilei de sâmbătă, 9 martie, în urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni s-au deplasat la un apartament din municipiu, pentru salvarea unui copil în vârstă de 1 an şi 8 luni, care a rămas blocat în casă. Pompierii au pătruns în apartamentul situat la etajul III al unui bloc de locuinţe, cu ajutorul scării de fereastră, printr-un geam lăsat întredeschis la bucătărie, după care au deblocat uşa din interior.

La primele ore ale zilei de 10 martie, pompierii militari de la Garda de intervenţie Gura Humorului au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-una din camerele unui canton silvic, aparţinând de Ocolul Silvic Gura Humorului. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, ardeau elemente de mobilier, tâmplărie şi aparatură electrocasnică. Intervenţia pompierilor a fost promptă, incendiul fiind lichidat înainte ca flăcările să cuprindă întreaga construcţie. Cauza probabilă de incendiu a fost folosirea intenţionată a unei surse de aprindere, pentru a genera un incendiu. Cercetările continuă în acest caz, pentru a se stabili cine se face vinovat de izbucnirea incendiului.

Astăzi, 11 martie, la ora 11.05, în urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni s-au deplasat cu modulul SMURD în localitatea Dolheştii Mari, pentru a acorda primul ajutor medical de urgenţă unor victime implicate într-un accident rutier. La locul evenimentului, pompierii au găsit trei victime rănite uşor, în urma unei coliziuni dintre două autoturisme. Un bărbat de 41 ani, domiciliat în comuna Cristeşti, judeţul Iaşi, un bărbat de 60 de ani şi un bărbat de 59 de ani, din Bacău. După acordarea primului ajutor medical de urgenţă, una dintre victime a fost transportată la spital de către ambulanţa SMURD, iar celelalte două de către ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.