Un vapor de croazieră plin cu turişti s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta. Sun şapte morţi şi 19 dispăruţi. Vaporul s-a scufundat chiar în dreptul clădirii Parlamentului maghiar.

Şapte turişti sud-coreeni şi-au pierdut viaţa şi 19 sunt daţi dispăruţi, după ce vaporul la bordul căruia se aflau s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, a informat joi Ministerul sud-coreean de Externe, transmite AFP.

În total, 33 de sud-coreeni se aflau la bordul acestui vas şi şapte au fost salvaţi, în timp ce operaţiunile de salvare continuă, a precizat ministerul, adăugând că accidentul s-a petrecut miercuri seară ca urmare a ciocnirii cu un alt vapor.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat ‘desfăşurarea tuturor resurselor disponibile’ pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, potrivit palatului prezidenţial de la Seul.

Accidentul s-a produs miercuri seara după ora 22:00, ora României, când vasul de croazieră pe care erau 33 de turişti şi doi membri ai echipajului s-a ciocnit cu un vapor de pasageri de mari dimensiuni, în timpul unei ploi torenţiale.

Vaporul de croazieră, Sirena, a fost lovit din spate de cealaltă navă, iar epava lui a fost găsită spre dimineaţă pe fundul Dunării, în apropierea podului Margareta.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.