Vineri, 11 noiembrie, premergător evenimentelor care se vor desfăşura de Ziua Pompierilor din România, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, şapte pompieri militari, pentru rezultatele excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

În temeiul Ordinului Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea şi al inspectorului general al I.G.S.U., colonelul dr. Nicolae Cornea, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 2 ofiţeri (de la gradul de maior la locotenent-colonel şi de la gradul de locotenent la căpitan) şi 5 subofiţeri (patru plutonieri majori la gradul de plutonieri adjutanţi şi un plutonier la gradul de plutonier major).

Tot în acest cadru festiv, inspectorul şef a conferit/acordat, pentru 4 pompieri militari, Plachete onorifice, Distincţii de serviciu-insigne simbol şi Insigne onorifice – „Pompier de onoare al judeţului Suceava” şi „Salvator de onoare al judeţului Suceava”, pentru rezultatele obţinute. De asemenea, pentru efortul depus la promovarea valorilor pompierilor militari, onoarea şi demnitatea manifestate pe timpul desfăşurării activităţii profesionale, au fost acordate diplome de merit pentru 105 cadre militare din întreg efectivul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.Nu în cele din urmă, publicaţia „Agenda Pompierului” a acordat diplome de merit şi insigne „Cavaler al frontului incandescent” pentru 11 pompieri militari suceveni. La final, preotul militar Ovidiu Iacob a ţinut un cuvânt duhovnicesc celor prezenţi şi a lansat din nou invitaţia la evenimentele care se vor desfăşura duminică – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România (la sediul inspectoratului şi în parcarea Iulius Mall), şi marţi – 15 septembrie, Sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor (la Biserica Militară).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.