A mai trecut un an de când suntem români și familia Școlii Gimnaziale Grigore Ghica Voievod, Suceava a serbat ziua de 1 decembrie cu mândrie și răspundere în cadrul proiectului școlar  „Cadou pentru România”.

ne-mandrim-ca-steagul-nostru

Elevii s-au unit și au defilat într-o paradă a sufletelor adevărate, iar culoarele școlii au răsunat de vocile celor ce simt și gândesc românește. Îndrumați și acompaniați de cei doi profesori artiști și interpreți, prof. Ionuț Hârceag și prof. Ovidiu Stamate, cu toții au interpretat imnul României, Deșteaptă-te, române!”, „Noi suntem româniși alte melodii cu specific național.

ziua-noastra-ziua-romaniei

Directorul educativ, prof. de istorie Mihaela Irimia a ținut o cuvântare despre semnificația Zilei Naționale, Unirea Transilvaniei cu România la 1 decembrie 1918, simbolurile naționale, bucuria și cinstea din sufletele tuturor cu ocazia acestei sărbători publice.

romanas-din-itcani

De asemenea, elevii fiecărei clase au desfășurat activități diverse împreună cu profesorii diriginți, ținuta elevilor fiind una autentică, tradițională.

img_20161129_105300933

Mesajele copiilor au fost impresionante: „Români, nu vă părăsiți patria pentru meleaguri străine!”, „Românie, nu te schimba în mai rău!”, „Românie, fii mai generoasă cu tinerii tăi!”, „Românie, te-aș putea descrie în trei cuvinte: frumoasă, credincioasă, bogată!”, „Spiritul de a fi români s-a născut odată cu noi!”, „România, ești cea mai frumoasă casă unde mă simt acasă!”, „Eu sunt România și vreau să merg înainte, nu înapoi!”

img_20161129_101552625

Sărbătoarea Zilei Naționale a României a însemnat nu doar un simbol al unității românilor ci și încununarea iubirii față de istorie, față de tradiție. La mulți ani, români!

img_20161129_101420672

hora-romanasilor

am-confectionat-steaguri

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.