În baza măsurilor dispuse la nivelul IPJ Suceava, pe raza județului, polițiștii au acţionat cu efective sporite şi au organizat acțiuni punctuale pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.  

Prezenţa activă a poliţiştilor în zona locaţiilor identificate cu risc infracţional a dus la asigurarea unui climat de siguranţă publică anul acesta, în ziua de Sfânta Maria neînregistrându-se infracţiuni de mare violenţă, infracţiuni de furt cu prejudiciu important sau decese ca urmare a unor agresiuni sau accidente rutiere.

Mulţumim pe această cale cetăţenilor pentru că au urmat recomandările preventive transmise şi pentru că au dat dovadă de spirit şi cultură civică, respectând normele de convieţuire socială.

Un număr de 616 poliţişti de ordine publică au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. La aceştia s-au adăugat 261 de poliţişti din structurile rutiere şi investigaţii criminale.

Pentru realizarea activităţilor de patrulare şi intervenţie au fost mobilizate 295 de autospeciale ale poliţiei.  Zilnic au acţionat 10 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, 108 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene, pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Acţiunile de prevenire şi descurajare a faptelor antisociale s-au concretizat şi în constatarea a 39 de infracţiuni, din care 18 la regimul circulaţiei rutiere, 19 judiciare şi 2 de altă natură. Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, 12 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

Tot în cadrul acţiunilor au fost reţinute 26 permise de conducere  şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplicate un număr de 624 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 208.947 lei. Cele mai multe sancţiuni (497) au fost aplicate la regimul rutier, poliţiştii fiind prezenţi pe toate drumurile publice, aparatele radar fiind orientate către segmentele de drum identificate cu risc accidentogen.

Acţiuni de prevenire şi informare au organizat şi poliţiştii compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică de la nivelul subunităţilor de poliţie.  Peste 2500 de materiale preventive au fost afişate în locaţii care asigură vizibilitatea sau au fost înmânate direct cetăţenilor şi pelerinilor în zona lăcaşelor de cult. Pliantele şi scrisorile de informare au promovat recomandări preventive pe linia prevenirii infracţiunilor de furt din genţi şi buzunare, furt de şi din auto, înşelăciune, dar şi pentru prevenirea faptelor de tâlhărie. Din fericire, cetăţenii şi-au însuşit recomandările şi sfaturile poliţiştilor, nefiind sesizate în perioada 15-16 august asemenea fapte.

De asemenea, îmbucurător este faptul că nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu decese sau persoane rănite grav, deşi valorile de trafic au fost în această perioadă crescute.

Foto Putna 4foto Putna 5foto Putna 3foto Putna 2Foto Putna 6foto Putna 1

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.