Peste 60 de politisti au asigurat sucevenilor si turistilor o sarbatoare de Sanziene fara evenimente. Avand in vedere fluxul sporit de persoane inregistrat in zilele de 23 si 24 iunie in locurile publice de pe raza municipiului Suceava cu prilejul pelerinajului la moastele Sfantului Ioan, politistii suceveni au actionat cu efective sporite pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea si descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, efective sporite de politisti rutieri au actionat pe principalele artere din municipiul Suceava pentru asigurarea fluidizarii traficului dar si pentru organizarea activitatilor specifice asociate evenimentului cultural – religios.
Peste 60 de politisti au fost mobilizati in permanenta in teren pentru a asigura ordinea si linistea publica. Au actionat 26 politisti rutieri din cadrul Biroului Rutier – Politia Municipiului Suceava si din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, 20 de politisti de ordine publica, politisti din cadrul Structurilor de investigare a criminalitatii economice si politisti judiciaristi, precum si grupele de interventie rapida din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale – IPJ Suceava . In aceasta perioada au actionat in permanenta atat politisti in uniforma, cat si in civil in zonele aglomerate pentru prevenirea faptelor antisociale.
Actiuni de prevenire si informare au organizat si politistii compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Suceava cu sprijinul politistilor de ordine publica si a politistilor de proximitate din cadrul Politiei Municipiului Suceava. Peste 1.000 de materiale preventive au fost inmanate cetatenilor si pelerinilor in zona Manastirii Sfantul Ioan, in parcul central din municipiul Suceava sau in zona de expozitie si de comercializare a produselor traditionale organizata in piata publica din fata Casei de Cultura. Pliantele si scrisorile de informare au promovat recomandari preventive pe linia prevenirii infractiunilor de furt din genti si buzunare, prevenirii inselaciunilor dar si pentru prevenirea faptelor de talharie. Din fericire cetatenii si-au insusit recomandarile si sfaturile politistilor, nefiind inregistrate in aceasta perioada fapte reprobabile. Imbucurator este faptul ca nu s-au inregistrat evenimente rutiere soldate cu victime, desi valorile de trafic au fost in aceasta perioada crescute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.