Cu toate că în acest moment nu se știe exact unde vor juca în anul competițional următor, cei de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava au început să aducă jucători la echipă, pentru a reuși să închege o echipă competitivă.

„În primul rând am încercat să aducem acasă jucători suceveni, jucători care au evoluat în echipa din Suceava, atunci când aceasta era o echipă de top în România și Europa. Dintre acei jucători, clubul i-a achiziționat pe Adi Mitrea, Florin Ciubotariu, Adi Tîrzioru, Sebastian Polocoșer și Bogdan Șoldănescu”, a subliniat antrenorul echipei, Adrian Chiruț.

Totodată, antrenorul a precizat că le-a fost prelungit contractul unor jucători ai clubului, printre care Lucian Preda, Andrei Olariu, Gabriel Burlacu, Cristi Bursuc, Alin Petrea, Cristian Tcaciuc și Ioan Tcaciuc.

„Suntem în discuții cu mai mulți jucători, iar în perioada următoare o să mai aducem la linia de 9 metri, acolo unde mai trebuie să completăm. Avem deja o listă de jucători și vom vedea acum ce vom reuși în perioada următoare”, a declarat Chiruț.

Acesta a menționat că a mai purtat discuții și cu alți jucători, însă fără rezultate. Până la începerea pregătirilor, conducerea speră să se mai concretizeze încă două transferuri.

„Avem sprijinul rectorului, primarului Ion Lungu și Consiliului Local Suceava și vom face tot posibilul să aducem echipa CSU înapoi în Liga Națională. Dacă vom fi în divizia A, unul din obiective va fi promovarea în Liga Națională de pe primul loc, iar când vom fi în Liga Națională, vom avea un obiectiv nu prea măreț, și anume evitarea retrogradării, însă sperăm să scoatem mult mai mult. Vrem să facem un lot competitiv, indiferent de liga în care vom juca”, a conchis Adrian Chiruț.

Legat de partea financiară, Sorin Rață, directorul CSU Suceava, a subliniat faptul că până acum au primit aproape 20 la sută din bugetul alocat de Consiliul Local Suceava. De asemenea, aceștia au promisiunea din partea primarului Ion Lungu, că suprafața de joc de la Liceul cu Program Sportiv Suceava va fi schimbată, deoarece aceasta a ieșit din garanție, este îmbătrânită, jocul devenind foarte greu pe acel teren.

„Avem promisiunea primarului Ion Lungu că vom avea o finanțare regulată, stabilă, corectă și clară, pentru a putea onora promisiunile față de jucători”, a mai declarat Rață.

Directorul CSU a precizat că reuniunea lotului va avea loc pe 4 iulie, moment în care jucătorii vor da câteva teste în prima săptămână, iar în funcție de acele teste vor face programul de pregătire

Conform Federației Române de Handbal, regulamentul nu permite ca un antrenor să fie și jucător, deoarece trebuie să aibă o singură funcție, astfel că Adrian Chiruț va fi doar antrenor la CSU Suceava.

Performanțe ale Clubului Sportiv Universitar din Suceava

Sorin Rață, directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, a reamintit performanțele clubului sucevean obținute în prima jumătate a anului.

La secția de natație, micii înotători ai clubului s-au calificat la campionatele  naționale de la Brașov și Arad și speră să vină cu clasări cât mai bune, cel puțin între primii 15 copii din România.

În ceea ce privește secția de atletism, în prima jumătate a anului, atleții au obținut rezultate deosebite la campionatele naționale de sală, de seniori, campionate ce au fost organizate în luna februarie la București. Sportivii au obținut două medalii de aur prin Andrei Gag și Lenuța Buruiană, ambii la proba „Aruncarea greutății”.

La Cupa Europei de aruncări lungi ce s-a desfășurat la Arad la începutul lunii martie, Andrei Gag a câștigat Cupa Europei la aruncarea greutății, iar la mijlocul lunii martie, la Campionatul Mondial de Atletism de la Portland, sportivul a ieșit vicecampion mondial la aceeași probă.

„Suntem într-o pregătire acum pentru Campionatul European de Atletism de seniori, ce va avea loc la Amsterdam la mijlocul lunii iulie. De asemenea, Andrei Gag se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde sperăm să se claseze în primii 12”, a menționat Rață.

La secțiunea handbal, echipa de mini handbal a Clubului Sportiv Universitar a participat în cursul săptămânii trecute la un turneu final, unde echipa a avut o prestanță chiar foarte bună,  deși a participat pentru prima dată. Echipa de Juniori 4 este deja calificată la turneul final, însă momentan nu șe știe locația în care se va desfășura, urmând ca în zilele următoare, Federația Română de Handbal să anunțe locația.

În privința echipei de handbal seniori, echipa divizionară a terminat pe locul trei în campionat și a participat la baraj. Deși nu au putut promova pe linie sportivă, fiind învinși de CSM Focșani, conducerea clubului speră să fie invitați să joace în Liga Națională în caz că nu se va înscrie o altă echipă.

Reamintim că echipa de handbal masculin a Sucevei, CSU Suceava, a ratat promovarea în Liga Națională de handbal masculin. În ultima secundă a meciului disputat pe 28 mai, împotriva celor de la CSM Focșani, arbitrul a acordat cu ușurință o lovitură de la șapte metri, executată cu succes de focșăneni. Scorul final a fost 20-19 în favoarea celor de la CSM Focșani. În primul meci pe care l-au disputat, pe 26 mai, echipa de handbal suceveană a învins pe CSM Satu Mare cu scorul de 35-27. După doar câteva ore de la înfrângerea suferită, echipa din Suceava a disputat un joc pentru locul III în clasamentul turneului de baraj pentru promovarea împotriva celor de la CSSM Bacău, unde CSU Suceava a câștigat cu scorul de 31-23. Miza clasării pe locul III o reprezintă faptul că, în cazul în care una dintre echipele din Liga Națională nu se va putea înscrie la startul ediției viitoare a campionatului, cea care va promova va fi ocupanta locului III la baraj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.