Primarul Ion Lungu a informat că șase angajați ai Primăriei Suceava au fost diagnosticați cu coronavirus, iar alți șapte sunt acasă în autoizolare, din cauză că au fost contacți direcți ai primei persoane infectate. Lungu a subliniat că unul dintre cei șase angajați depistați cu COVID-19 este un IT-ist „care a trecut prin toate birourile” și, de aceea, se face o anchetă epidemiologică, în urma căreia se vor efectua teste pentru toți  angajații Primăriei Suceava care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv.

„Cei pozitivi sunt internați în spital, iar ceilalți 7, la care încă nu avem rezultatele, sunt în izolare la domiciliu. Din cei 30 de angajați testați în prima săptămână, până astăzi avem rezultatele testelor pentru 23 de persoane, din care cinci pozitive și 18 negative”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a precizat că persoanele depistate pozitiv lucrează la Serviciul Taxe și Impozite – persoane fizice. De altfel Lungu a făcut, din nou, un apel, atât la angajații unității administrativ teritoriale, cât și la suceveni, să respecte regulile sanitare, întrucât doar așa se poate evita contactarea virusului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.