Șase elevi din județul Suceava s-au calificat la olimpiade internaționale, după ce au obținut rezultate foarte bune la etapele naționale.

Doi elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică. Este vorba despre Turturean David Cornel, calificat în lotul lărgit al României, și Rebenciuc Paul, calificat direct, fără baraj și datorită rezultatelor de anul trecut. Cei doi sunt elevi la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava. Turturean David Cornel este pregătit de profesorii Rotaru Fănică și Crăciun Petru. Cel din urmă, este profesorul care îl pregătește și pe Rebenciuc Paul, alături de profesorul Golda Sorin.

La Olimpiada internațională „Lectura ca abilitate de viață” s-au calificat două eleve de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Este vorba despre eleva Țebrean Ana Maria, pregătită de profesoara Ilisei Gabriela, și de Popescu Irina Elena, pregătită de profesoara Cazacu Anca.
Cotun Ana Maria, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, pregătită de profesorul Porof Marcel, s-a calificat la Balcaniada de geografie.
Eleva Calisievici Sabina, de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, pregătită de profesorul Ciumașu Radu, s-a calificat la Olimpiada internațională de geografie.