Marți dimineață, peste 20 de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi specifice pentru punerea în executare a şase mandate europene de arestare, emise de autorităţile italiene, pe numele unor tineri din oraşul Salcea, municipiile Suceava şi Bacău şi comuna Horodnic de Sus.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Poliţiei Oraşului Salcea şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

În perioada iunie – august 2013 în zona Torino, cele șase persoane urmărite la nivel european s-au constituit într-un grup infracţional specializat în exploatarea şi favorizarea prostituţiei.

Cele șase persoane vizate, cinci bărbați și o femeie, au fost localizate și apoi reținute. Astfel, un tânăr de 23 de ani din oraşul Salcea a fost localizat şi reţinut pe raza municipiului Suceava; un bărbat de 40 de ani din municipiul Suceava a fost localizat şi reţinut pe raza localităţii de domiciliu; un alt tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava a fost localizat pe raza comunei Bălăceana.

Celilalți doi membri ai grupării, un tânăr de 27 de ani din comuna Horodnic de Sus  şi o tânără de 26 de ani din municipiul Bacău au fost localizaţi într-un vehicul ce se deplasa pe DN2. Cu sprijinul echipajelor de poliţie rutieră, autoturismul a fost blocat pe raza localităţii Spătăreşti, iar cei doi au fost reţinuţi.

Toate persoanele implicate au fost reţinute şi conduse la sediul IPJ Suceava, fiind introduse în arestul poliţiei, urmând a fi prezentate Curţii de Apel Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.